Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jobbikos képviselő az egyik ma
  2011-08-09 06:30:28, kedd
 
  Jobbikos képviselő az egyik magyar feliratért őrizetbe vett férfi
barikad.hu

2011, augusztus 8 - 19:53



Miklós ÁrpádMint arról a mai nap folyamán már hírt adtunk, magyar állampolgárokat vettek őrizetbe Kolozsvárott, mert a város határában magyar nyelvű felirattal fényképezkedtek. A román hatóságok által előállított magyarok egyike Miklós Árpád, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlési frakcióvezetője.

,,Közerkölcs elleni vétség és közrendháborítás" gyanújával hétfőn hajnalban őrizetbe vette a román rendőrség Miklós Árpádot, a borsod megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának vezetőjét és öt társát - köztük egy tízéves gyereket.

Miklós Árpád a történtekről elmondta:

,,Hétfőn hajnalban, úgy két óra körül érkeztünk meg Kolozsvárra Torda felől, a Feleki-tető irányából. Megálltunk a Cluj Napoca táblánál, és alá két kábelkötegelő segítségével rögzítettük a magunkkal hozott, magyar nyelvű Kolozsvár feliratú táblánkat. Nem akartuk otthagyni, csak néhány fotót akartunk készíteni magunkról a tábla alatt, amikor megérkeztek a rendőrök. Vagy másfél órán át tanakodtak, mit kezdjenek velünk, aztán előállítottak a rendőrségen. Ujjnyomatot vettek tőlünk és most zajlanak a kihallgatások. Én az imént végeztem, a rendőröknek is elmondta: senkinek sem ártottunk, eszünkbe se jutott, hogy bűncselekményt követünk el. Csak egy emléket akartunk Kolozsvárról - és nem Cluj Napocáról".

"Mi nem vagyunk románellenesek. Letartóztattak, mint valami bűnözőket, és ujjlenyomatot vettek tőlünk. Elvették az iratainkat, és nem tudjuk, mikor engednek el. Nem tettünk semmi rosszat. Nekünk "Cluj-Napoca" nem jelent semmit, de "Kolozsvár" a történelmet jelenti - tette hozzá Miklós.

Máskülönben van egy másik táblánk is, Torda magyar nevével. Magyarországon ezért nem büntetnének meg" - mondta el az őrizetbe vett jobbikos megyei képviselő.

Miklós Árpádék értesítették őrizetbevételükről a magyar konzult, aki már járt ügyükben a rendőrségen. Szilágyi Mátyás az MTI-nek elmondta: a főkonzulátus mindent megtesz a történtek tisztázása érdekében, különös tekintettel arra, hogy az előállítottak között van egy tíz éves gyermek is. A képviseletnek tájékozódnia kell arról is, hogy a hatóságok szerint a magyar állampolgárok milyen szabályokat sértettek meg, s hogy a rendőrségi intézkedésnek milyen jogi alapja van - mondta a főkonzul. A magyarokat egy helyi újságíró is meglátogatta, aki állítólag úgy értesült a rendőröktől, hogy kettőtől öt évig tartó börtönt is kaphatnak.

Alma Bruja Brehariu, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek telefonon azt mondta: nincs szó őrizetbe vételről. A hivatalos rendőrségi közlés arról szól: a kolozsvári rendőrök "felderítették", hogy négy magyarországi illetőségű személy (az 56 éves M. Árpád, a 43 éves B. Lajos, a 27 éves M. Árpád Ferenc, valamint az 53 éves T. Levente magyar nyelvű helységnévtáblát helyezett el a helyszínen, majd gépkocsijukban (amelyben a 43 éves B. Ildikó és egy tíz éves gyermek ült) találtak egy másik magyar nyelvű helységnévtáblát Torda felirattal (a város román neve Turda). A rendőrségi szóvivő szerint a magyar állampolgárokat "közerkölcs elleni vétség és közrendháborítás" gyanújával bekísérték a rendőrségre.

Miféle közerkölcsöt sért?

Szávay István, a Jobbik épp Erdélyben tartózkodó nemzetpolitikai kabinetvezetője a barikad.hu-nak elmondta: amint értesült a történtekről, még a délután folyamán telefonon tájékoztatást kért a magyar konzultól, akitől azt a felvilágosítást kapta, hogy az előállított magyarok számára tolmácsot biztosítottak, és magyarázatot kértek a román rendőrségtől.

Az országgyűlési képviselő felháborítónak nevezte, hogy ilyesmi miatt ma Romániában magyar állampolgárokat vegzálnak a hatóságok, hozzátéve, nem érti, miféle ,,közerkölcsöt, vagy közrendet sérthet egy magyar feliratú tábla Kolozsváron".

Ha az ügy nem rendeződik megnyugtatóan, a Jobbik nem fogja szó nélkül hagyni magyar emberek jogtalan meghurcolását - szögezte le a politikus.

manna.ro - boon.hu - MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/jobbikos_k%C3%A9pvisel%C5%91_az_egyik_magyar_felirat%C3%A9rt_%C 5%91rizetbe_vett_f%C3%A9rfi-20110808
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: helységnévtáblát, közrendháborítás, felvilágosítást, állampolgárokat, fényképezkedtek, nemzetpolitikai, kabinetvezetője, frakcióvezetője, gépkocsijukban, bűncselekményt, magyarországon, románellenesek, letartóztattak, felháborítónak, tájékoztatást, meghurcolását, kihallgatások, előállítottak, állampolgárok, intézkedésnek, ujjlenyomatot, megnyugtatóan, képviseletnek, biztosítottak, országgyűlési, felderítették, magyarországi, kábelkötegelő, rendőrségtől, segítségével, tájékozódnia, meglátogatta, kolozsvárról, értesítették, történtekről, főkonzulátus, egyik magyar, város határában, román hatóságok, román rendőrség, borsod megyei, tízéves gyereket, történtekről elmondta, magunkkal hozott, tábla alatt, imént végeztem, emléket akartunk, történelmet jelenti, másik táblánk, őrizetbe vett, magyar konzult, főkonzulátus mindent, Miklós ÁrpádMint, Miklós Árpád, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén, Miklós Árpádot, Kolozsvárra Torda, Cluj Napoca, Cluj Napocáról”, Miklós Árpádék, Szilágyi Mátyás, Alma Bruja Brehariu, Árpád Ferenc, Szávay István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png telefon  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szívem  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Adakozás  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Julian Brass gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Reggel van  Esti kép  Nevem  Egy maradéktalanul uralt világ  Gonosz démon-álarc  Adakozás  Nevem  Illyés Gyula - Milyen hamar.  s immár én is felragyogva, ért...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes délutánt kívánok  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyi telefonál  Png cica  Facebookon kaptam  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Sokan azt tartják  Bertolt Brecht -től idézet  A kételkedés kezelése  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Popper Péter szavai  Szívem  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png ház  Az igazi szeretetért rendszeri...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Csak a fogyatkozás látható  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Makszim Gorkij gondolata  Elköszönt  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Elköszönt  Idő  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nevem  Nagyon különös  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
egyik magyar, város határában, román hatóságok, román rendőrség, borsod megyei, tízéves gyereket, történtekről elmondta, magunkkal hozott, tábla alatt, imént végeztem, emléket akartunk, történelmet jelenti, másik táblánk, őrizetbe vett, magyar konzult, főkonzulátus mindent, történtek tisztázása, előállítottak között, képviseletnek tájékozódnia, hatóságok szerint, magyar állampolgárok, rendőrségi intézkedésnek, helyi újságíró, hivatalos rendőrségi, kolozsvári rendőrök, másik magyar, város román, rendőrségi szóvivő, magyar állampolgárokat, délután folyamán, magyar konzultól, felvilágosítást kapta, előállított magyarok, román rendőrségtől, országgyűlési képviselő, magyar feliratú, helységnévtáblát, közrendháborítás, felvilágosítást, állampolgárokat, fényképezkedtek, nemzetpolitikai, kabinetvezetője, frakcióvezetője, gépkocsijukban, bűncselekményt, magyarországon, románellenesek, letartóztattak, felháborítónak, tájékoztatást, meghurcolását, kihallgatások, előállítottak, állampolgárok, intézkedésnek, ujjlenyomatot, megnyugtatóan, képviseletnek, biztosítottak, országgyűlési, felderítették, magyarországi, kábelkötegelő, rendőrségtől, segítségével, tájékozódnia, meglátogatta, kolozsvárról, értesítették, történtekről, főkonzulátus, közerkölcsöt, magyarázatot, kolozsvárott, frakciójának, ujjnyomatot, történelmet, máskülönben, szabályokat, előállított, rendőrségen, rögzítettük, rendőröknek, kolozsvárra, büntetnének, megérkeztek, tekintettel, rendőröktől, kolozsváron, rendőrségre, tisztázása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.